Geschiedenis

Het bedrijf M.C. Zonneveld & Zn. is in 1982 opgericht door Martien en Kees Zonneveld.
Peter treed enkele jaren later toe in het bedrijf.

Het bedrijf is gespecialiseerd in hyacinten teelt en veredeling.
Na het overlijden van vader Martien, hebben Kees en Peter het bedrijf samen verder uitgebouwd. Zij telen nu hyacinten, tulpen, narcissen, krokussen en Lelies

Onze teeltlocaties bevinden zich in Julianadorp en Callantsoog. Waar wij de afgelopen jaren mooie percelen hebben aangekocht. De lelies worden grotendeels in de buitengebieden geteeld. We maken gebruik van een modern machinepark. Wij werken met gps gestuurde tractoren, om een zo optimale resultaat van het land te behalen. M.C. Zonneveld B.V. is ook meegegroeid in accommodatie, Belangrijk hierbij zijn de bewaring van onze bloembollen. Onze cellen zijn uitgerust met klimaatcomputers. Verder is er ruimte voor de opstelling van de diverse verwerkingslijnen. Hiermee kunnen we de bloembollen naar tevredenheid van de afnemer klaar maken.
Naast al deze faciliteiten, kunnen wij niet zonder onze gemotiveerde medewerkers.
Gezond plantgoed, het juiste assortiment en vakmanschap zijn nodig om de bloembollen in top kwaliteit te leveren aan onze klanten.

In samenwerking met andere bloembollenkwekers zijn wij gestart met het oprichten van Natural Living and Growth (NLG) Holland. NLG Holland is een coöperatie van duurzame bloembollenkwekers uit Noord-Holland. De kwekers zijn actief op zoek naar duurzamere teeltmogelijkheden, met een optimaal rendement. Dit vergt veel onderzoek en overleg. Dit heeft ook meegebracht dat de klanten vragen naar certificaten als bewijs. Wij hebben gekozen om als Global G.A.P. gecertificeerd  bedrijf te gaan werken.

in 2018 en 2019 hebben wij zonnepanelen op onze daken aangebracht en dragen we bij aan energiebesparing op ons bedrijf.

September 2019 zijn we gestart met de uitbreiding van ons bedrijf. Er wordt een nieuwe schuur gebouwd met een warmte dak naast de bestaande gebouwen. Bij deze schuur hebben we ook verblijven gebouwd voor onze medewerkers, die ons in de seizoenen komen helpen met de verwerking van de bloembollen.

2022 is het jaar waarin we hebben gekozen om deel te nemen aan Roselily. Een mooie samenwerking van vakgenoten die samen exclusieve dubbele lelies
ontwikkelen, telen en in de markt zetten.